HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2010.12.30. 05:45 szamlazoprogram

2010.12.30 leltározás

  A fizikai leltározást sokan elhanyagolják, pedig sokkal jobb pontos állapottal indulni neki az évnek és nem a számítógép által kiszámolt elvi - nem valós készlettel.
  A lopás károktól, a téves beszállításokon át, téves árukiadáson át a kezelői tévedésekig sok minden lehet az oka, hogy a számítógépen az esetek 99 %-ában nem pontos adatok találhatóak.
  A leltárt így vagy úgy de kötelező felvenni, akkor is ha nem történik gépi készlet vezetés, mert a könyvelő a mérleghez majd kérni fogja a mostani állapotnak megfelelő mennyiségi értékeket, az akkor érvényes mérlegelt átlagáras beszerzési áron.
  A PRECIZ raktáros modult tartalmazó számlázó rendszerekben többféle támogatás is van erre, elsősorban a legegyszerűbb a vonalkód olvasó használata, ehhez nem kell extra drága hordozható mobil adatgyűjtő, megoldható egy sima bevásárlókocsira helyezett számítógéppel, praktikusan persze notebookkal, de hosszabbító ekkor is ajánlott a lemerülő aksi miatt.
 A leltár felvételi jegyen (egy raktár bevét jegy) sorban felvesszük a termékeket és a jól beállított rendszer esetében a program automatikusan a vonalkódot kéri, majd találat esetén automatikusan a mennyiségre ugrik így csak a leolvasó kell és egy numerikus mező használata.

  Ennek a gyors megoldásnak köszönhetően a plázákban (pld.: Árkád) ahol csak zárás után szabad leltározni viszonylag gyorsan el lehet végezni a leltározást, hogy az ünnepi időszakban ne kelljen a dolgozókat sokáig visszatartani, berendelni feleslegesen.

  A leltár jegyen az érték az utolsó beszerzési áron van még, a de könyvelőnek nyomtatott aláírandó leltáríven már a kiszámolt mérlegelt átlagár fog megjelenni.

Szólj hozzá!

Címkék: leltár raktáros készletvezetés


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr812553498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása