HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2011.09.18. 09:58 szamlazoprogram

Ismét áfa változás - ismét ügyviteli rendszer átállítás - jön a még soha nem volt 27%-os áfa.

  Ismét áfa változás - ismét ügyviteli rendszer átállítás - jön a még soha nem volt 27%-os áfa - ha a parlament is jóváhagyja.

  Ez a túl sűrű jogszabályi környezet változás miatt a mai számítógépes számlázásban, ügyviteli rendszerekben nem nagy gond. Ha nem kíséri egyéb előírás változás akkor a mi kisvállalkozói ügyfeleinknek sem kell emiatt külön szoftvert frissítenie (attól még az egyéb bővítések okán a 2012-est megrendelhetik, de nincs kötelező éves díjfizetés a tovább használathoz, a régit is tudják tovább alkalmazni és amíg a megszorítások élnek a kisvállalkozások támogatására összerakott komplett ügyviteli csomag akció is tart - 14 modul egyben tizedáron).

Persze odafigyelést igényel
- termék és szolgáltatások adatlapjainak ("cikktörzs") átállítása - tömeges, ma már szinte egy gombnyomás a legtöbb programban
- termék és szolgáltatás adatlapok átállítása - egyedileg azoknál ahol kategória átsorolás is történik (például a kedvezményes áfáról a magasabbra)
- meghirdetett árjegyzékek és termékek címkézése (új áfával, új bruttóval)
- előleg és rész számlák kezelése
- szerződések kezelése
- változás előtt kiállított számlák befogadása
- változás előtt kiállított pénzbekérők, előlegbekérők (pld. átalány szolgáltatás előfizetése....) beérkező pénz számlázása (teljesítés dátuma szerint !)
- webshop és az átállás
- néhány kiskereskedő még bruttó módon gondolkodik (vezeti belső nyilvántartásait) - ott készlet átértékelés
- áfa változás és a bizományos készletek (kisker bruttó módon átvett nyilvántartások)
- feladás könyvelés felé
- szoftver megfelelőségi nyilatkozat a gyártótól január 1-től
- 2012-es szoftver változatok előtelepített beállításokkal
  

folyt. köv. holnap.
Terméekek és szolgáltatások átállítása 27%-os áfára :
http://szamlazoprogram.blog.hu/2011/09/20/afa_valtozas_vagy_uj_afa_kategoria_termek_adatlapok_atallitasa

 

Jelen bejegyzés a törvény megszületése és kihirdetése előtt keletkezett így elsősorban a lehetséges problémák felvetése és kezelésére adott tippek a lényeg nem feltétlenül a számszerűség.  A tényleges törvény vagy annak végrehajtási rendeletei az itt tárgyaltaktól eltérő eljárást is tartalmazhatnak (lásd pár éve az előleg áfájának elszámolása változott)

Szólj hozzá!

Címkék: áfa változás 27% os áfa áfa átállás új áfa bevezetése


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr663235432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása