HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2008.08.25. 06:51 szamlazoprogram

TEÁOR'03-ról '08-ra váltás, azaz TEÁOR fordítókulcs 2008

TEÁOR fordítókulcs 2008 a HVG oldalán

Az adózóna.hu oldala, ahol bárki számára - tájékoztató jelleggel - hozzáférhető a TEÁOR '03 fordító TEÁOR '08-ra, azaz az ezévben minden cégnek a tevékenységi kört azonosító kódját át kell vezetnie a cégbíróságon és az APEHnál is. Útóbbinál ne feledjük el, hogy minden a cégbejegyzésben nem szereplő tevékenységet is be kell jelenteni (elektronikusan is lehet).

Azonban ez a gyors fordító csak arra elegendő hogy felvillantsa a lehetséges változatokat, ugyanis a TEÁOR valós szöveges tartalma nem jelenik meg, így például a cégem korábbi szoftver fejlesztés cimszava a 7221 Szoftver-kiadás -ra a TEÁOR '08 -ként

5821 Számítógépes játék kiadása
5829 Egyéb szoftverkiadás
6201 Számítógépes programozás

jelenik meg, amiből a játék kizárható, de a másik kettő között már nehezebb dönteni egyéb információ hiányában (egyébként az 5929 a jó válasz, mivel úgynevezett dobozos szoftvereket csinálunk, azaz a kisvállalkozó be megy egy számítástechnikai boltba, leemelik a polcról és nem egyedileg neki íródik).


 

Szólj hozzá!

Címkék: 2008 számlázó program teáor fordítókulcs


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr9631332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása