HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2008.09.02. 13:00 szamlazoprogram

Jövedéki termékforgalmazó - szigorított számlázás.

A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003.évi CXXVII. törvény (röviden csak: Jöt) valamint ennek egyes  rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 8/2004. (III.10.) PM rendeletben tartalmazza a számítógépes nyilvántartás jogszabályi hátterét. Ezek a rendeletek 2008.01.01-től modosultak. Főleg a kisérő okmányok kitöltése. Míg eddig a készélet nyilvántartás volt csak szabályozva most sokkal szigorúbb rendelet lépett hatályba, mert az alapbizonylatok számítógépes kiállítása csak olyan programmal lehetséges amely számos a szokotnál szigorúbb követelménynek eleget tesz. Így a termékkisérő okmányok, az egyszerűsített kisérőokmányok, a borkisérő okmányok, valamint a bérfőzési lap számítógépes előállítását és kitöltését ezentúl a regionális ellenőrzési központ által engedélyezett számítógépes programokkal kell végezni.

A fentieknek megfelelően a legtöbb, csak az általános szabályoknak megfelelő készletező számlázó program ezekben az esetekben nem használható.

Szólj hozzá!

Címkék: jövedéki adó jövedéki termék


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr84644748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása