HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2009.04.20. 04:38 szamlazoprogram

Ma cégautó adó bevallási határidő a csonka 2009.I.n.évről.

Korábban megjelent APEH állás foglalás is segít, de röviden itt is emlékeztetünk, hogy a cég tulajdonában lévő SZJA Tv. szerinti személygépkocsi (kivéve elektromos hajtású) után gépjármű adót kell fizetni a köbcenti alapján 7 000,- Ft vagy 15 000,- Ft-ot / havonta, de csak február 1-től és ezt negyedévente kell bevallani, így a mai határidőig kell az első negyedév két hónapjáról bevallást adni. Az önkormányzatnak fizetendő adó azonban amennyiben az határidőre be lett fizetve figyelembe vehető a bevallásnál (időarányos része).

A számításmódjáról az APEH weblapján is tájékozódhatunk.

A magán tulajdonban lévő személygépkocsi után ha bármilyen (a kiküldetési rendelvényen és csak az APEH által megengedett átalányban elszámolton kivüli) költséget számolt el a cég akkor ott is adófizetési kötelezettség keletkezik.

A bevallást a 0901-es számú bevallásban kell magánszemélynek is teljesítenie.

Szólj hozzá!

Címkék: kiküldetési rendelvény gépkocsi adó


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr851075321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.