HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2009.06.18. 15:04 szamlazoprogram

Áfa változás 2009 július 1-én, jön a 18%-os és újra lesz 25%-os áfa.

Áfa változás 2009 július 1-én a számlázó programokban.
Összefoglaló a teendőkről és a felmerülő kérdésekről.

  Az áfa változások: a megszűnű 20%-os áfa kategória helyett jön a 18%-os és újra lesz 25%-os áfa. Ez érint minden ügyviteli szoftvert használót kisebb nagyobb mértékben. Kezdve a sima számla kiállításhoz is szükséges termék és szolgáltatás árazástól, az árfeltüntetési kötelezettségen, a bejővő  számlák későbbi iktatásán át a készlet vezetésig (akár saját, vagy bizományban lévőről van szó), nem beszélve a júniusban kiállított de júliusi teljesítésű számlákról, vagy az előleg bekérő bizonmylatra érkező befizetésekről. Külön érdekesek a júliusi számlát módosító (javító) bizonlatok, a helyesbítés, korrekció, jóváírás, stornózás.

Evvel kapcsolatban megjelent bejegyzések:

Új áfa kategóriák beállítása (18% és 25%-os áfa) számlázó programokban.

Júliusi teljesítésű számlák júniusban a 2009 julius 1-es áfáváltozással.

20%-os áfás számla jóváírása, stornója vagy helyesbítése 2009 július 1, áfaváltozás után.

Áfa változás és a 2009 júliusában iktatott korábbi bejővő számlák.

Előlegbekérők esetén a teendők

2009 július 1.-ei áfa változás és a végszámla korábbi előleggel vagy rész teljesítéssel.

Áfa változás és a bizományos illetve a szállítóra átadott készlet.


Áfa változás - termék árazás 2009.július 1.-én.

 

Szólj hozzá!

Címkék: áfa 2009 számlázó program július 1 18% os 25% os áfa változás áfa kategória áfa változások előleg bekérő számlát módosító


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr821164771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása