HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2009.07.06. 01:46 szamlazoprogram

Számla befogadás július 1 utáni teljesítéssel....

  Kiemelten fontos oda figyelni a folyamatos teljesítésű de például áthárított költséget tartalmazó számlák esetében. Ugyanis a teljesítés a fizetési dátum alapján júliusi lesz, de az eredeti (áthárított) szolgáltatás még 20%-os áfa alá esett.

  Ha tehát hibás áfával iktatjuk a számlát akkor azt az APEH ellenőr hibás számlának minősíti és hiába fizettünk többet (25% áfa), amit a kiállító be is fizetett, azt jogtalan visszaigénylésnek minősítheti a saját könyvelésünkben, mint hibás számlát akkori dátummal nem iktathatjuk. Nem elfeledkezve arról hogy a javítás elszámolása csak a számlát módosító bizonylat kézhezvétele és dátuma alapján lehetséges.

  Nem irigylem most a könyvelőket amikor a számlák lekönyvelhetőségéről kell dönteniük, például ugyan látszólag áthárított, de haszonnal növelt költség elemek esetében.

 

Szólj hozzá!

Címkék: áthárított költség


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr601228935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.