HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2009.02.06. 04:35 szamlazoprogram

TEÁOR - sokadszorra, de most már tényleg lejár a határidő.

2009 Február 12.-e a legtöbb cégnek bevallási időpont és a törvény szerint, ekkor kell az APEH-nál vezetett TEÁOR jegyzék számokat korrigálni (nem mindenkinek, csak akinek bevallási határidő).

Ehhez van segítség az APEH weblapján (február 1 óta elérhető).
A saját cégünk jelenleg ott nyilvántartott (pld automatikusan átkonvertált) kódjai adószám alapján lekérhetőek:
http://www.apeh.hu/adatbleker/tevekenysegek/tevekenysegeklekerdezes
Itt a weboldalon az automatikusan át nem fordított kodokra lekérhető a lehetséges választék. Javaslom kinyomtatni a jelenlegi állapotot és mellé írni az új kódokat és így oda adni a cég könyvelőjének vagy aki a bevallást elektronikus úton elkészíti.

(ne feledkezzünk meg arról hogy korábban ezek a kódok a cégnyilvántartásban is szerepeltek így a legközelebbi cégadat módosításkor ellenőrizni kell hogy automatikusan eltávolították-e vagy módosították e a cégnyilvántartásban a korábban oda bejegyzett adatokat.)

http://www.apeh.hu/adokulcsok_jarulekmertekek/szakmakodok/teaor08.html?query=te%C3%A1or

címen elérhetőek a KSH weblinkje is (teljes jegyzék) valamint ezen az oldalon alul PDF formátumban számos segédlet.

Figyelem ! Ez most már mulasztási bírsággal sújtható határidő ! Aki az elmúlt egy éves huzavona alatt nem tette meg most már ne halassza. Az eljárás térítés mentes.

Ha már hozzá nyulunk, akkor érdemes kiegészíteni minden olyan tevékenységgel amit esetenként számlázunk. Bár magában a számlázó programokban nem kell feltüntetni a TEÁOR kódokat, de elvben nem számlázhatunk olyasmit, ami nincs lejelentve az APEH-nál.

 


 

Szólj hozzá!

Címkék: apeh teaor cégadat


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr63925684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása