HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2008.08.09. 06:27 szamlazoprogram

Autószerviz munkalap, átvételi és hibafelvételi lap és számlázása.

 Többen kérdezték, miért nincs elérhető árú autószerviz program. Nos van, csak azt kell eldönteni, hogy ki és milyen feladatokra akarja használni. Én a mi általunk kifejezetten kisvállalkozásoknak fejlesztett változatról tudok információkat adni. Léteznek a piacon ennél több feladatot ellátó (például drága, feltöltött jármű adatbázissal rendelkező) változatok, de mi az egyszerűbb kezelhetőséget és csak a legszükségesebb adatokat tárolva készítettük el.

1. Az Autószerviz program feladata.

A szervizbe behozott jármű átvétele, hibajegyzék és kért javítások, beépítendő anyagok felvétele (beadóval jóváhagyatása). A szerelők által elvégzett javítások, a felhasznált anyagok és alkatrészek nyilvántartása. A munkalapok alapján a járművek és tulajdonosok nyilvántartása. Segéd nyilvántartásként a járművek forgalmi engedélyének és zöldkártyájának érvényessége is nyilvántartható. A javításokról analitika kérhető le, illetve a lejárati időkre leszűrhetőek a járművek. Így például lekérhetem a következő hónapban lejáró forgalmikat, zöldkártyákat is, hogy kiértesíthessem a jármű tulajdonosát.

2. Hibafelvételi és átvételi munkalap.

  A feladata, hogy a járművet beadó és a jármű adatait felvegyük. Külön figyeljünk oda a kocsi alap és extra felszereltségére, valamint a kocsiban található mozdítható tárgyak listájára a későbbi viták elkerülésére.

3. Végzett munkáról kiállított munkalap.

  A munkafelvételi lap alapján felkínált tételeket tartalmazó munkalap a ténylegesen elvégzett munkákat tartalmazza és a beépített anyagokat, alkatrészeket.

4. Munkalap alapján számla készítés.

  Ahol az Autószerviz program mellett valamilyen számla modul is van telepítve, ott mód van a kész (és a vevő által elfogadott) munkalap alapján számla felkínálására. A program csak felkínál, a kezelő az előkészített számlát kiegészítheti illetve adott esetben kedvezményekkel láthatja el. Amennyiben raktárkezelő modul is van a rendszerben, a bizonylat alapján a raktárból is levonásra kerül, ebben az esetben nem kell külön raktárkivétjegyen a szerelőnek kiadni az anyagokat és az alkatrészeket.

Szólj hozzá!

Címkék: számlázás raktár munkalap autoszerviz program munkafelvételi lap kisvállalkozásoknak


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr92607366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása