HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2009.03.10. 08:47 szamlazoprogram

A szines számla mint a hatékonyabb fizetési hajlandóság eszköze ?

  A minap a Díjbeszedő vállalat képviselőjével készült riportot hallgattam a rádióban, aki arról nyilatkozott, hogy szeretnének az ügyfeleik részére színes számlákat készíteni, azzal a céllal hogy kutatások alapján a színessel kiemelt fizetési kötelezettség, határidő vagy összeg nagyobb fizetési hajlandóságra ösztönzi az ügyfeleket.

 Nos megcáfolni nem tudom és nem is akarom, de természetesen azokban az esetekben, ahol a felhalmozódott számlák sorban állnak ott elsőnek azokat a számlákat fizetik ki ahol "zsarolják" őket a szolgáltatások leállításával, tehát ha valamit színessel kell írni az ezen figyelmeztető sorok pirossal.

 Én mint rendszerszervező, nyomtatvány tervező sokkal fontosabbnak tartom és mi ezért kísérletezünk a számlázó programjainkban a színes számlákkal, hogy a bizonylatot kézbe vevő, azt feldolgozó személy munkáját megkönnyítsük, így azokat az információkat emeljük ki (már a sima egyszínű fekete nyomtatáskor is) amik a bizonylatok iktatásakor fontosak, értelmezésükkor és természetesen azok kiegyenlítésekor is, bár a gyakorlatban ez ekkor már nem a bizonylat kézbevétele alapján történik, így a színes (vagy később talán akár illatos?) számláknak a kifizetési hajlandóságra, ha az nem azonnali nem lesz igazán hatása. Persze nem kizárt hogy ezért (bár szerintem inkább a szép összkép, egy érdekes reklám kép vagy más okból inkább) jobban emlékeznek rá akkor talán igen.
Magyarán mi a könyvelendő számla sorszámot, fizetendő összeget, a teljesítés és kiállítási időpontot és persze a fizetési határidőt emeljük ki, de ugyan ilyen fontos a cég neve és a bankszámla számának egyértelmű, jól olvasható, akár tagolt kiírása. Ha ezek könnyen és jól, de főleg pontosan könyvelhetőek már kizárjuk az esélyét hogy félre tegyék, hogy helytelenül könyveljék és ha netán ezért az ügyintézők szeretik is a kiállító céget (ha nem is ilyen direkt módon de értékelik az érdekükben kifejtett tevékenységet) akkor egy későbbi, "na kit fizessünk ki" döntésnél, ha az nem egy harmadik személy kompetenciája (de nem szeretem ezt a kifejezést, ma mindenre ezt használják a "történet" kifejezéssel együtt, szörnyű), tehát ha az nem egy kívülálló döntési jogköre akkor talán a színes, szép, egyértelmű és emlékezetes számla is hatással lehet a kisagy valamely rejtett sejtcsoportjára.

 


 

 

1 komment

Címkék: számlázó program szines számla


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr41993001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása