HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2008.10.29. 07:51 szamlazoprogram

Szervízeknek automatikus számla munkalapról.

 A legtöbb integrált ügyviteli szoftver tudja ezt a feladatot. Azaz ha egy munkalapot kiállítok és az számlázhatóvá válik egy gombnyomásra lehet létrehozni a számlát a munkalap adatai alapján. A mi gép szerviz programunk ezt a munkafelvételi laptól végig vezetett adatok alapján is tudja. Tehát amikor felveszem a hibabejelentést (javítási, karbantartási megrendelést) az átvételi munkalapon (hibabejelentő lapon) szereplő adatokat már automatikusan átadja a végzett munkákat tartalmazó munkalapnak, majd a kezelő kérésére létrehozza a munkalap adatai alapján a számlát. Ez csak egy megkezdett számla, annak adatait a kezelő szabadon módosíthatja. Például mert a hibabejelentés pontatlan volt, mert bizonyos tételek garanciális anyagok, amiket nem kell számlázni.

 Egy rövid bemutató hangalámondásos videót felraktunk a gépszervíz programról. Megtekintéséhez flash lejátszó szükséges és bekapcsolt hangszóró.

 Ennek természetesen az az alapja hogy a termék és szolgáltatás nyilvántartásban (régebbi fogalmakkal cikk törzs) szerepeljen minden szükséges alap adat.

Példaképpen: ha egy hőkamerás mérést végző cég a cikktörzsben a mérés mint szolgáltatás alapadatait is rögzíti (áfa kategória, SZJ szám, egység ár stb), akkor már a munkalaptól viszi magával ezeket az adatokat a rendszer. Persze fel lehet venni a megrendeléskor úgy is hogy csak szolgáltatást rendeltek - és körmodatokkal körbe írom, de gyorsabb ha már eleve kész adatokkal dolgozunk és csak kiegészítjük az előre nem rögzíthető információkkal (tétel és bizonylat megjegyzés rovatok is rendelkezésre állnak majd minden bizonylat formátumon). Természetsen a számlán a tétel egységára végül módosítható ha mégsem a hat listaár valamelyikén végezzük a munkát. Azonban ha már az elejétől pontosan rögzítve voltak az adatok akkor gyakorlatilag egy egy gombnyomásra elkészül a számla és már nyoimtatható is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: számlázó program integrált ügyviteli szoftver szervíz program


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr45737908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása