HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2010.03.22. 06:21 szamlazoprogram

Még egyszer az "APEH igazolás"-ról

  A köznyelvi elnevezése csak APEH igazolásnak titulált, valójában a törvényi előírások a gyártóra rót kötelezettségként gyártói igazolást és ezzel együtt ügyfél nyilvántartást ír elő a számlázó programokat gyártó, vagy Magyarországon forgalomba hozó cégekre.

  Ez évi könnyítés és más változásokkal ellentétben ez nem egy újabb büntetési lehetőség, hanem valódi könnyítés olyan vállalkozások esetében akik olyan szoftvert használnak ahol a gyártó megszűnt (eddig ezekben az esetekben, ha elhagyták az igazolást, vagy jogszabály változott bizony szoftvert kellett cserélni), ez évtől mód van jogutód esetében általa kiállított igazolást kérni.

  Ez ugyan a mi ügyfeleinket (Preciz Szoftver Studio) nem érintette mert már 21 éve változatlan név alatt jelennek meg a kisvállalkozói szoftvereink, de sok más szoftver cég átalakult, vagy kényszerűen "eladni kényszerült" a meglévő ügyfélkörét (szoftver rendszerét) és bizony az ő ügyfeleiknek ez jelentős kiadással is járt eddig.

 Persze ez ezután is okozhat gondot, hiszen velünk ellentétben nem minden cég állít ki térítés mentesen szoftver megfelelőségi nyilatkozatot az adóhatóság részére (amúgy jogosan hiszen mind a munkaidő mind az egyéb  pld.posta költséget valakinek fedeznie kell).

  Mi is 2010.04.01-től új az eddiginél részletesebb "APEH igazolás"-t, azaz szoftver megfelelőségi nyilatkozatot tartalmazó, névre szóló licenclapot bocsátunk ki (a szoftver lopások, hamisítások csökkentése érdekében ez már dombornyomott lesz), amit a megfelelő keretek között minden ügyfelünkhöz eljuttatunk a legközelebbi program változáskor. Erről április 1-ig minden ügyfelünket emialben, vagy levélben tájékoztatni fogjuk, így akik címváltozás vagy egyéb okokból erről nem értesülnek (természetesen a céges weblapunkon is kint lesz) és csak innen erről a magán blogról hallottak róla, kérem küldjenek egy érdeklődő emailt és segítünk.

 

Korábbi kapcsolódó bejegyzések:

"Nincs meg a törvényi (APEH/PM) megfelelőségi nyilatkozatom."

 

Szólj hozzá!

Címkék: számlázó program apeh igazolás szoftver megfelelőségi nyilatkozat


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr101858328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása