HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2010.04.01. 05:07 szamlazoprogram

2010.04.01 -mától új törvényi előírások a számlázó programokra.

  Magán vélemény hogy a hivatalosan uniós nyomásra megváltoztatott és a nyugati szoftver cégek érdekeit szolgáló változás semmit sem könnyített nekik sem, csak a kisvállalkozásoknál okoz hiba lehetőséget. Értsd, ha nincs meg a törvényi megfelelőségi nyilatkozat, köznyelvi nevén  "APEH engedély", ami a nevével ellentétben a gyártó által és az ez évi jogszabályváltozásoknak megfelelően a számlázó szoftvereket használó vállalkozásoknak szerencséjére már jogutód által is kiállíthatóan igazolja névre szólóan (mivel magán okirat csak eredeti aláírt változatban érvényes jognyilatkozat), hogy a program a 2010.04.01-től életbelépő új előírásoknak is megfelel, akkor egy újabb formai vagy rosszabb esetben érvényességi hiba lehetőséget, azaz büntetési tételt rejt.

 Az eddigi 1.példány helyett mától EREDETI feliratot az eddig 2.példány (és minden további másolat esetében is) MÁSOLAT felirattal kell ellátni, ami természetesen ugyan olyan programtechnikai nyilvántartást rejt maga mögött mindkét esetben, hiszen nyilván kell tartani, hogy első vagy sokadik példány jön, ugyan úgy csak egyszer lehet átadni nyomtatásra az operációs rendszer részére a számla EREDETI nyomtatási képét.

lásd még:
- törvényi előírás változása számlázó programok esetében
- ingyenes frissítés ügyfeleinknél
- azon ügyfeleinknek (Preciz Szoftver Studio) akik ebből a privát blogból értesültek mert nem jutott el hozzájuk az email vagy a postai levél pld. címváltozás miatt, ezen a címen találnak ismertető
  - pss9 program verzió
  - 2010.04.01-ei változások és beállítások

1 komment

Címkék: számlázó program eredeti számla számla másolat


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr851858323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Real World 2010.04.28. 15:18:49

Programtechnikailag a kutya se tudja ellenőrizni, hogy pdf nyomtatóra nyomtatva hányszor nyomtattam ki adobe readerből az eredeti példányt.
Esetleg a nyomtatási beállításoknál hány példányt kértem a dokumentumból.
süti beállítások módosítása