HTML

Linkblog

Számlázó program

Tanácsok számítógéppel (számlázó programmal) készülő nyomtatott számlák kiállításához. A napi fejlesztői munkám kapcsán felmerült problémák úgy tűnik nem csak kisvállalkozó ügyfeleinket érdeklik, ezért az általánosabb problémákat, eljárásokat, ötleteket ide is megírom. Az itt leírtak nem helyettesítik a törvény ismeretét, erre jogi eljárásban hivatkozni nem lehet, de rávezethet, hogy hol és minek érdemes utána nézni. A 20 éves fejlesztési tapasztalatom remélem kézzel fogható hasznot hoz minden kedves olvasómnak.

2010.03.23. 01:43 szamlazoprogram

Nyomtatványt számlázó boltoknak új 07ESZIG

ma megjelent az APEH 07ESZIG jelű, az APEH által kijelölt sorszámmal ellátott számla, egyszerűsített számla, nyugtanyomtatványok értékesítésével kapcsolatos adatszolgáltató adatlap 3.0-ás változata. (03.22-ei APEH hirlevél szerint)

Az alábbi címről érhető el a JAVA-s változata:
http://hirlevel.apeh.hu/archiv/archiv_prg/nyomtatvanykitolto_2007/07eszig.html
Ugyan itt a hozzátartozó help is elérhető. (1.13-as változat)

Ami érdekesség, hogy
- a címlapon az átvétel rovat továbbra sem lehet 2010-es majd (csak az utolsó karakter módosítható), de ez csak az APEH saját dolgozóit bosszanthatja szerencsére
 

- eredeti bejegyzésből a hibás bekezdés, a 2010-es nyomtatványokra utaló törölve -
Bár ez a nyomtatvány csak a 2009 utolsó negyedéves bevalláshoz használható utoljára (2010.01.22-én kivonták a forgalomból)  - köszönet a figyelmeztetésért a hozzászolónak - a most befejeződő negyedévről majd az ESZIG nevűre változtatott változatot kell használni erről korábbi bejegyzésemben már olvashatott.

 Minden esetre nekem mint programozónak jó játék a látszólagos új változat (pontosabban első ránézésre nem látható változások) miatt ma éjszaka is tesztelni, hogy reggelre az ügyfeleink már az esetleg az új nyomtatványhoz igazított új PRECIZ BIZONYLAT nyomtatvány értékesítést nyilvántartó és jelentő (ABEV feladás) programot is elérhessék.
Ez nem érinti a nyomtatvány boltos számlázó programcsomag számla modulját.

 

1 komment

Címkék: apeh értékesítés számla nyugta nyomtatvány 07eszig


A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr551861299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KOZOLI 2010.03.26. 14:40:41

Sziasztok!
Úgy tudom, hogy már 2010. január 1-től az 07eszig megszünt és az ESZIG az új használatos nyomtatvány...
Üdv.
Z
süti beállítások módosítása